lauantai 11. huhtikuuta 2015

Uusia asumus olosuhteita

Tietenkin kun nyt toinen kani tänne muuttaa on pakko miettiä uudet asumus järjestelyt.

Joskos mä kuitenkin kertoisin ensin uuden poijjaan nimen. Se on Vauhti. Nimen keksin kun olin alkamassa harjaamaan Pepsiä ja Pepsi oli tilanteessa hyvin vauhdikas kunnes sanoin "vauhti boee" ja siitä idea vain syntyi :)

Laitan Vauhdin asumaan tuohon Pepsin häkkiin ja Pepsi mun huoneessa vapaana 24/7 tähän ratkaisuun päädyin monen viikonlopun aikasin heräämisen vuoksi. Pepsi ränklää häkissä ollessaan kaltereita joka kuulostaa yöllä varsinkin hyvin inhoittavalta, varsinkin kunse herättää kaikki. En edes tiedä mihin mahuttaisin toisen saman kokoisen ison häkin. Kesällä tilanne helpottuu kun kanit saavat ulko häkin. Silloin kumpikin saa olla melkein 24/7 vapaana kun vain toinen pihahäkki/leikkimökissä ja toinen sisällä vapaana. Toivon että saan kanit tottumaan toisiinsa mutta kun kaksi kastroimatonta urosta kyseessä ei ole helppoa. Mahdollista tämä on mutta odotukseni eivät ole korkealla. Onneksi ei kuitenkaa ole luovutus ikäinen ja 2v kyseessä vaan 8kk ja 8vk ikäiset kanit. Jos nyt ne tottuvat silloinhan ne kumpikin saavat asua samassa häkissä/vapaana.

On paljon mieluisempaa kirjoitella tänne aina välillä ja jättää kesken ja tulla kirjoittamaan. Suosittelen jokaista lataamaan puhelimeen bloggerin. Mulla ainakin tämä onnistuu nopeanpaa kun tietokoneella. :) Tuun huomenna sinne teemailtapäivään Pepsin kera. Huomenna on jo sunnuntai ja sitten alkaaki taas kouluviikko ja kokeita jjajja mitäs kaikkea näyttelyyn valmistautumista yms yms eli kiire viikko tuloillaan. sitten lauantaina näyttelyihin ja sunnuntaina totuttelemista. :) Loppu viikko näyttää mukavalta mutta arki viikko itsessään ei koukuta.

5 kommenttia:

  1. Sinuna pitäisin godella varani, sillä kaverini yritti yhdistää kaksi luovutusikäistä leikkaamatonta urosta, josta syntyi ihan hirveä tappelu, vaikka olivat luonteiltaan ihmisiä kohtaan maailman ihanimmat, toinrn kaneista sai korvaansa ikuiset arvet (en halua pelotella, kerron vain kaverin kikemuksesta).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori kirjoitusvirheistä, kirjoitan puhelimella.

      Poista
    2. Juu. Oon kuullu monta juttua kahden uroksen yhdistämisestä. Tiiän että siinä on suuret riskit mutta jos tulee vähäkään tappelua totuttelussa otamme äitini kanssa kontaktin kumpaakin eli en ala yksin nuita totuttaan ihan varmuuden vuoksi. Onhan nuo riidat toki todella inhottavia varsinkin jos jää elinikäiset arvet :/

      Poista
  2. Miksi et leikannut 8kk ikäistä urostasi ja ottanut naaraskania kaveriksi? Tämä yhdistelmä on todella riskialtis, varsinkin kun toinen kaneista on murrosiässä oleva nuori, jolla on hormoonitasot tavallista korkeamalla, ja toinen jo koonkin puolesta alakynteen jäävä vauva. Vaikka onnistuisit jotenkin saamaan ne tulemaan toimeen, niin luultavasti kanit ottavat yhteen poikasen kasvaessa myös murrosikään ja alkaessa tuoksumaan urokselta. Kannattaa oikeasti pitää varansa tuon yhdistelmän kanssa, ettei satu kumpaakin tai toista pupuista pahasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En halunnut leikata pepposta koska niin suuret riskit ja pepsistä on kuoriutunut viimeaikoina niin ihana otus ettei muusta väliä. Ja pelkäsin luonteen muutosta. Eikä kyllä pepsillä oo ollu minkäänlaisia murrosiän merkkejä, mutta tottahan se on että pepsi on siinä iässä. Tämä leikkauttaminen ja naars kanin otto olisi ollut toki parempi vaihtoehto. Siitä meille siellä teemailtapäivässä sanottiinkin mutta mun mielestä parempi näin vaikka onkin suuret riskit niin testaamme totuttamista mutta emme todellakaan pakota näitä tottumaan toisiinsa ihan vain sen takia että mitään ei käy. Onneksi meillä on tilaa pitää kahta toisiinsa totuttamatonta kania:)

      Poista

Moikka! Kommentit on aina tervetulleita. Pyrin vastaamaan jokaiseen edes jotain :)