tiistai 18. elokuuta 2015

Pet näyttelyihin valmistatuminen

Heips, Nyt oon täällä aika ajan kohtasilla aiheilla. Nimittäin Pet näyttelyihin valmistautuminen. Limigassa lauantaina  on osjh:n näyttelyt. Mukaan lähtee molemmat puput. Mutta mennään asiaan :)


Yleiskunto, 30 pistettä
Jos meinaa yleiskunnosta saada hyvät pisteet on kanin oltava sopusuhtainen, sopivan pyöreä & sopivan lihaksikas. Kanin massaa kannattaa seurailla tihein väliajoin ja puuttua jos kani on liian pyöreä tai liian laiha.


Turkki 20 pistettä
Turkin tulisi olla puhdas, takuton ja palautuva. Yleensä itse alan harjaamaan n. 4päivää ennen näyttelyitä päivittäin ja viimeisen kerran ennen kun kani menee arvosteltavaksi.


Korvat, silmät, hampaat, kynnet, tassut 5 pistettä
Korvat pitäisi olla puhtaat ja ruvettomat. Jos korvissa on arpia siitä vähennetään vähän pisteitä riippuen tuomarista mutta en usko että ainakaan 1pistettä enempää.
Silmien ei pitäisi vuotaa tai muutenkaan rähmiä eli kannattaa tarkistaa kanin silmät ettei rähmä palloja ole.
Hampaiden pitäisi olla sopusuhtaiset. Ei liian isot tai pienet.
Kynsien pitäisi olla leikattuna noin  1mm verikynnestä. Jos kynnet ovat liian pitkät tai olet leikannut verikynteen pisteitä vähennetään. Riippuu yleensä tuomarista kuinka paljon pisteitä lähtee. En taaskaan usko että yhtä pistettä enempää.
Tassujen pitäisi olla mahdollisimman puhtaat. Jos pinttymää kuitenkin on niin itse olen tottunut yrittää poistaa pinttymää fairyllä ja vedellä ja on onnistunutkin suht. hyvin.
Hännän pitäisi olla puhdas ja takuton.



Käsiteltävyys 20 pistettä
Kanin pitäisi olla hyvin käsiteltävä. Jos kani rimpuilee siitä yleensä otetaan piste pari pois. Kanin käsiteltävyyteen vaikutat sinä itse. Jos käsittelet kania usein niin kanisi on toivottavasti ainakin hyvin käsiteltävä. Kukaan kani ei ole täydellinen käsiteltävä
syntyessään vaan kani tottuu siihen.



 Boksi 
Kanin boksissa alustana toimii hyvin fleece, pyyhe tai puru. Itse olen tällä fleece linjalla nimittäin puru sotkee mun mielestä todella paljon. Kanin boxissa kuuluisi olla myös heinää ja vettä joko kupissa tai pullossa.






Mitä mukaan näytteyihin?


 Ensinmäisenä suosittelen ottamaan mukaan karstan, kamman ja varalta kynsisakset. Kynsisaksia käytän vain jos huomaan ennen kanin menemistä pöydälle että joku kynsi on liian pitkä. Karstaa ja kampaa käytän kanssa ennen kuin kani menee pöydälle että saa varmistettua että turkki on mahdollisimman hyvä.



 Sitten kannattaa ottaa heinäpussi mukaan jos heinä sattuu loppumaan pallosta tai missä se ikinä onkaan. Sitten kannattaa myös ottaa rahaa että saa ostettua jos vaikka näyttely paikalla on joku myymässä kani tavaraa. Jos haluat että kanisi ei joudu kököttämään koko päivää boxissaan niin suosittelen otaa valjaat mukaan.  Koska näyttelypäivä on yleensä pitkä on hyvä että itselläsi olisi eväitä matkassa. Toki uskon että useilta näyttely paikoilta saa ostettua jotai purtavaa mutta itse ainakin tyydyn usein kodin antimiin :D

Onko sulla jotai mitä haluaisit vielä lisätä? 
Kommentoi toki alas :)

1 kommentti:

Moikka! Kommentit on aina tervetulleita. Pyrin vastaamaan jokaiseen edes jotain :)